Saturday, July 15, 2006

Over een week op vakantie!!

Nog een weekje en dan lekker 3 weken naar Vietnam. Ik kijk er echt naar uit. Hier een stukje over de reis die we gaan doen:

Een weergaloze rondreis door Vietnam, die je naar alle hoogtepunten van dit meeslepende land brengt: van de waterrijke Mekongdelta in het zuiden tot de overweldigende sprookjesbaai van Halong in het noorden. Je maakt kennis met Vietnams minderheden in de bergen bij Sapa en ziet de monumentale overblijfselen van oude beschavingen. Vietnam is een charmant, stijlvol land, waar nog veel te ontdekken valt op historisch, cultureel en culinair gebied.
Je vliegt van Amsterdam naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, waar je de volgende ochtend aankomt. Je kunt uren dwalen door deze bedrijvige stad, die rijk is aan musea, pagodes, koloniale gebouwen en kerken. Ook kun je een excursie maken naar Tay Ninh, het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst en de beroemde tunnels van Cu Chi. Op dag 4 rijd je de groene Mekongdelta in, een gevarieerd waterrijk gebied met rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages. Je maakt er mooie boottochten, onder andere naar een drijvende markt en slaapt op An Binh-eiland. Na een binnenlandse vlucht naar Danang rijd je naar het sfeervolle Hoi An, misschien wel het mooiste plekje van Vietnam. Bezoek er de fotogenieke markt, met manden vol vis, garnalen, groente of fruit of bekijk de oude winkels en woonhuizen die een goed beeld geven van hoe Vietnam er vroeger heeft uitgezien. Wie wil kan een boottochtje maken of per fiets naar het rustige strand gaan. Na een spectaculaire rit langs de fraaie kust kom je aan in de oude keizersstad Hué. Je kunt er een boottocht maken over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. Ook een kijkje in de uitgestrekte Verboden Stad is een aanrader. Op dag 10 vertrek je per nachttrein met gereserveerde couchettes naar de hoofdstad Hanoi, waar je de volgende ochtend arriveert. Hanoi is een lust voor het oog met winkeltjes, markten, eettentjes, oude Franse villa's, diverse meren en brede boulevards. Een volgende nachttrein brengt je naar Lao Cai, waar je in de ochtend van dag 13 al vroeg arriveert en verder reist naar Sapa, gelegen in een schitterende vallei, vlak bij de Chinese grens. Na een mooie rit heb je hier ruim drie dagen de tijd om kennis te maken met verschillende kleurrijke bergstammen zoals de Rode Zao en de Blauwe Hmong. Je kunt, als het weer het toelaat, meegaan op een facultatieve driedaagse trektocht (wel opgeven bij boeking!) door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van de diverse stammen, waar je tevens overnacht. Een unieke ervaring die je Vietnamreis extra betekenis zal geven. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kleurrijke zondagsmarkt van Muong Hum, voordat je op dag 16 de nachttrein neemt naar de hoofdstad Hanoi. Een volgend hoogtepunt is het verbluffende natuurgebied van Halong Bay, een baai met grillige karstrotsen, die steil oprijzen uit de blauwe wateren van de Golf van Tonkin. Je maakt een boottocht door dit sprookjesachtige gebied en slaapt op het Cat Ba-eiland. Je gaat vervolgens naar Ninh Binh, waar je een fietstocht maakt door een bijzonder mooi landschap. Rijstvelden, bamboe en kleine plattelandsdorpjes worden onderbroken door steil oprijzende ronde en spitse kalkbergen. Dan keer je terug naar Hanoi, waar vandaan je op dag 21 terug vliegt naar Nederland. De volgende dag zul je hier vol levendige indrukken arriveren.


En een paar foto's om in de stemming te komen :) :